voorbereiding ticketing en tarifering

Behalve de technische bottlenecks is er nog de complicatie van de verschillende vervoersbewijzen en de ondoorzichtige prijzen. EurekaRail maakt zich sterk voor één ticket met een heldere prijs, gemakkelijk aan te schaffen via één digitaal betaalsysteem. Hiervoor lopen diverse pilots bij onder meer vervoerders waaronder Glimble.

Je reis plannen, boeken en betalen met één app, ook als het gaat om een verplaatsing over de grens. Naast gebruiksgemak biedt de app reizigers informatie over verschillende vervoersmogelijkheden om snel en comfortabel van deur tot deur te reizen. Denk aan (deel)auto’s, openbaar vervoer, (deel)fietsen en taxi’s. Zo worden alternatieven voor de auto gestimuleerd, reizen gemakkelijker gemaakt en de bereikbaarheid verbeterd. De app geeft reizigers actueel en persoonlijk reisadvies en updates over vertragingen.

Inmiddels is voor de Drielandentrein tussen Maastricht en Aken één ticket te koop. Ook is er een Semesterticket voor studenten van de RWTH beschikbaar waarmee gereisd kan worden in Nordrhein-Westfalen en Zuid-Limburg.