voorbereiding ticketing en tarifering

Niet alleen de ‘spoorboekjes’ in de verschillende landen zijn nog onvoldoende op elkaar afgestemd. Ook het kopen van een vervoersbewijs is voor reizigers te ondoorzichtig en erg onhandig: voor een grensoverschrijdende treinreis Liége-Maastricht-Heerlen-Aachen heb je nu nog drie verschillende treintickets nodig, die je alleen in de landen zelf – dus niet vooraf – kunt kopen. Dat willen we veranderen.

EurekaRail werkt hiervoor met België, Nederland, Luxemburg en de Duitse deelstaat Nord Rhein Westfalen aan een grensoverschrijdend vervoersbewijs: 1 ticket voor 1 prijs, dat geldig is in alle betrokken landen in deze regio. Zo maken we ‘naadloos reizen’ (seamless travel) mogelijk.

Seamless travel

In de nieuwe opzet van EurekaRail voor grensoverschrijdende vervoersbewijzen staan niet de verschillende systemen van de vervoerders, maar de reiziger centraal. Inzet is één digitaal betaalsysteem voor alle landen, waarbij je eenvoudig met je smartphone kunt betalen.

Via je smartphone vind je straks ook duidelijke en uitgebreide informatie over de zogeheten first en last mile: het traject van huis naar de trein en na de treinreis vanaf het station naar de uiteindelijke plaats van bestemming.

Pilot: Drielandentrein

Startpunt voor seamless travel is een pilot met de zogeheten Drielandentrein Liège-Maastricht-Heerlen-Aachen. Het overleg met Duitsland hierover is succesvol gestart. Met steun van de politiek werken wij aan een gezamenlijk betaalsysteem.

Alleen maar winnaars

Wanneer de pilot slaagt, kan dit betaalsysteem worden ingevoerd voor het overige grensoverschrijdende treinverkeer. Dat levert alleen maar winnaars op. De reiziger kan makkelijker betalen en zal zo eerder voor de trein kiezen en de vervoerders kunnen rekenen op een gezonde exploitatie.