maastricht – liège

Een frequente en kwalitatief hoogwaardige spoorverbinding Liège – Maastricht vraagt om het opschalen en verdubbelen van de stoptreinverbinding tussen Liège en Maastricht naar 2x per uur rijden met vernieuwd treinmaterieel. Een snelle overstap bijvoorbeeld op hetzelfde perron, zorgt voor een betere ontsluiting van de stad en het vliegveld van Brussel voor de reiziger. Liège biedt als ICE station ook goede aansluitingen naar verder gelegen bestemmingen zoals Parijs en Lille.

Huidige situatie

Op dit traject rijdt nu elk uur een trein. Tot aan de Belgische grensplaats Visé als regionale trein, om vanaf daar als Intercity verder te gaan naar Liège en Hasselt. Reizigers kopen in Nederland en België verschillende vervoersbewijzen.

Gewenste situatie

EurekaRail richt zich op een intercity die elk half uur tussen Liège en Maastricht rijdt, met een uniform vervoersbewijs dat in beide landen verkrijgbaar en geldig is.

De voortgang

Over dit traject worden, ter voorbereiding van de Drielandentrein Liège – Maastricht – Aachen, gesprekken gevoerd in Duitsland, Nederland en België. Ook op het gebied van ticketing en tarifering vindt in dit kader overleg plaats. De Drielandentrein kan met ingang van december 2018 starten.

Reizigers op station Maastricht Foto: Johannes Timmermans