spoorverdubbeling heerlen landgraaf

Een directe treinverbinding tussen Luik, Maastricht en Aken wordt mogelijk nu een belangrijk spoortraject tussen Heerlen en Landgraaf wordt verdubbeld. Daarover heeft het ministerie van Infrastructuur en Milieu afspraken gemaakt met regiobestuurders.

De Rijksoverheid, provincie Limburg en de regio investeren samen in de noodzakelijke uitbreiding van het spoor. Dat maakt de weg vrij voor goede internationale verbindingen in de regio op korte termijn en nog snellere intercity verbindingen op de langere termijn.

Wist u dat u nu slechts één keer per uur met de trein vanuit Parkstad naar Aken kunt reizen: met de pendelende dieseltrein van Heerlen naar Herzogenrath waar u moet overstappen op de trein naar Aken. Een rechtstreekse verbinding is er niet meer.

Grensoverschrijdende treindienst

De provincie Limburg wil graag een tweede grensoverschrijdende reizigerstrein naar Aken mogelijk maken. Zo wordt het gemakkelijker en aantrekkelijker om over de grens te werken, wonen, studeren of te winkelen. Een stimulans voor de economie, werkgelegenheid en kennisuitwisseling.

Foto: Katja Huijsmans
dubbelspoor tussen heerlen en landgraaf maakt een tweede internationale trein tussen maastricht, heerlen en aken per uur per richting mogelijk.

Intercity

Ook Arriva – die tot 2031 het openbaar vervoer in Limburg verzorgd – wil graag bijdragen aan een kortere reistijd en verhoging van de frequentie. Dat kan door een tweede trein per uur tussen Maastricht, Heerlen en Aken aan te bieden. Maar hiervoor moet eerst het enkelspoor tussen Heerlen en Landgraaf verdubbeld worden. Met dubbelspoor wordt het dan ook mogelijk om de intercity van Eindhoven naar Heerlen door te trekken naar Aken en op den duur naar Keulen.

Om de capaciteit van het spoor beter te benutten is het tevens nodig dat seinverdichting wordt gerealiseerd tussen Landgraaf en de Duitse grens. Daarnaast dienen extra wissels geplaatst te worden en voor hogere snelheden de bestaande wissels en spoorbogen te worden aangepast.

Drielandentrein

Met het verdubbelen van het spoor komt tevens een ‘Drielandentrein‘ tussen Luik, Maastricht en Aken een stapje dichterbij. Voor reizigers is er zo twee maal per uur een directe treinverbinding vanuit Nederland met belangrijke treinknooppunten in Duitsland en België. Reizen in de grensregio wordt hiermee makkelijker en comfortabeler.

Foto: Katja Huijsmans

Elektrificatie Landgraaf- Herzogenrath

Om één keer per uur een doorgaande treindienst Maastricht – Heerlen – Aken zonder overstap te kunnen aanbieden, is elektrificatie van het traject tussen Landgraaf en Herzogenrath nodig. Een spanningssluis in Haanrade zorgt ervoor dat de elektrische treinen kunnen wisselen van het Nederlandse spanningsnet naar het Duitse net. Elektrificatie Landgraaf – Herzogenrath is een apart project en al eerder in gang gezet. Naar verwachting is de elektrificatie eind 2019 gereed.