spoorverdubbeling heerlen landgraaf

Het spoor tussen Heerlen en Landgraaf is verdubbeld in 2021 en 2022. Ook is het volledige traject, tussen Heerlen en Landgraaf en Herzogenrath/Aken over een lengte van 15 kilometer in 2018 geëlektrificeerd en rijdt sinds februari 2019 een elektrische trein tussen Maastricht en Aken. Een belangrijke bottleneck tussen Heerlen en Aachen is hiermee verleden tijd. In 2023 is de inzet dat twee keer per uur een trein gaat rijden tussen Maastricht en Aken. Er liggen voorstellen om een Intercityverbinding tussen Eindhoven en Aken binnen de reeds gerealiseerde infrastructuur te laten rijden.

 

De Rijksoverheid, provincie Limburg en de regio investeren samen in de noodzakelijke uitbreiding van het spoor. Dat maakt de weg vrij voor goede internationale verbindingen in de regio op korte termijn en nog snellere intercity verbindingen op de langere termijn.

Grensoverschrijdende treindienst

Dankzij de tweede grensoverschrijdende reizigerstrein naar Aken wordt het gemakkelijker en aantrekkelijker om over de grens te werken, wonen, studeren of te winkelen. Een stimulans voor de economie, werkgelegenheid en kennisuitwisseling.