elektrificatie spoor landgraaf – herzogenrath

Een directe treinverbinding tussen Liège, Maastricht en Aachen wordt mogelijk nu niet alleen een belangrijk spoortraject tussen Heerlen en Landgraaf wordt verdubbeld, maar ook nu het spoor tussen Landgraaf en Herzorgenrath geëlektrificeerd wordt. Het gaat om een traject van 6,5 kilometer waar bovenleidingdraden komen. Tot nu toe konden hier alleen dieseltreinen rijden, straks ook elektrische treinen.

De verbeteringen op dit traject vinden plaats dankzij investeringen van de Rijksoverheid, provincie Limburg en de regio, maar ook dankzij Europese subsidie die in de zomer van 2017 is toegekend. De elektrificatie is onderdeel van een groot aantal maatregelen tussen Heerlen en Aachen. Samen maken de maatregelen de weg vrij voor goede internationale verbindingen in de regio op korte termijn en nog snellere intercity verbindingen op de langere termijn.

Huidige situatie

Als je van Maastricht naar Aachen wilt met de trein moet je nu in Heerlen overstappen op de dieseltrein naar Herzogenrath. Vanuit Herzogenrath reis je dan verder naar Aachen. De treinen kunnen niet rechtstreeks naar Aachen rijden omdat het stuk tussen Landgraaf en Herzogenrath niet geëlektrificeerd is.

Toekomstige situatie

Zodra dit laatste stuk geëlektrificeerd is, gaat vervoerder Arriva één keer per uur rechtstreeks tussen Maastricht en Aachen rijden en is geen overstap meer nodig. Als ook het dubbelspoor tussen Heerlen en Landgraaf gereed is, kan er een tweede trein tussen Maastricht en Herzogenrath rijden. Op termijn zou het mogelijk zijn om een intercity te laten rijden naar Köln.

Realisatie

Dit traject elektrificeren betekent:

  • bovenleidingportalen plaatsen tussen station Landgraaf en de grens met Duitsland
  • een bovenleidingdraad spannen van station Landgraaf tot aan de grens met Duitsland.
  • een onderstation bouwen in Eygelshoven. Een onderstation zorgt voor voldoende spanning (stroom) op de bovenleiding zodat hier elektrische treinen kunnen rijden.
  • Een spanningssluis bouwen. Een spanningsluis is een kort stukje bovenleiding zonder spanning, bedoeld voor de overgang tussen het Duitse en Nederlandse bovenleidingsysteem.

Ook in Duitsland wordt het spoor over enkele honderden meters geëlektrificeerd. Tot aan Herzogenrath.

Planning

In 2017 wordt de elektrificatie van het spoor tussen Landgraaf en de grens aanbesteed aan een aannemer. In 2018 start de bouw. Bij start van de nieuwe dienstregeling in december 2018 kan er dus ook een elektrische trein rijden over dit traject. Vervoerder Arriva heeft het materieel voor dit traject al aangeschaft. Deze trein kan omgaan met de Duitse, Nederlandse en Belgische stroom- en beveiligingssystemen. Dat betekent voor reizigers een reistijdwinst en meer comfort, dankzij een doorgaande trein – dus zonder overstappen.

Samenwerking

In dit project werkt de provincie Limburg samen met ProRail, beide betrokken gemeenten en Duitse partners zoals DB Netz. Doordat het hier om een grensoverschrijdend project gaat, hebben we te maken met verschillende stroomsystemen, verschillende beveiligingssystemen en verschillende instanties die controleren en goedkeuren. Dat maakt dit, in de uitvoering relatief eenvoudige, project bijzonder.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met projectmanager Gaston Graaf via gao.graaf@prvlimburg.nl.