eindhoven – venlo – düsseldorf

De treinverbindingen tussen belangrijke economische centra als Eindhoven – Aachen/Köln en Eindhoven – Düsseldorf laten te wensen over. Op dit moment moeten reizigers op beide trajecten meerdere keren overstappen, waardoor een treinreis tussen deze steden veel tijd kost. EurekaRail zet daarom in op snellere, doorgaande treinverbindingen.

Centrum en station van Eindhoven.
Foto: Sunny Gardeur

Huidige situatie: reistijd ca. 2 uur met 1 overstap

 Op dit traject maken reizigers uit beide landen gebruik van de trein. Het verbindt de innovatieve toptechnologieregio Eindhoven, de zich snel ontwikkelende Greenport Venlo, Zuyd Hogeschool en de metropool Düsseldorf in het Rhein-Rhur gebied. De reis over het gehele traject vergt bijna 2 uur en kent een overstap in Venlo op een Duitse regionale trein naar Düsseldorf Hauptbahnhof.

Gewenste situatie: een snellere doorgaande treinverbinding zonder overstappen

EurekaRail voert hierover overleg met de betrokken overheden en beheerders van het spoor in Duitsland en Nederland. Voor dit traject wordt een tweetal alternatieven onderzocht waarbij voor de lange termijn wordt uitgegaan van het integreren van de RE13 bij Mönchengladbach en de intercity naar Eindhoven en lokaal naar Venlo. De rijtijdwinst tussen Eindhoven en Düsseldorf bedraagt dan zo’n 15 tot maximaal 20 minuten.

Bij deze alternatieven wordt uitgegaan van een uurdienst in beide richtingen.

Noodzakelijke ingrepen

In Nederland

  • Er moet in de regio Eindhoven een keermogelijkheid voor de trein komen.

In Duitsland

  • Spoorverdubbeling tussen Dülken en Kaldenkirchen.
  • Een inhaalspoor tussen Viersen en Helenabrunn, perronverlenging Mönchengladbach Hbf en aanpassingen aan beveiligingssysteem en seinen.
Station Eindhoven
Station Eindhoven Foto: Sunny Gardeur

Stand van zaken

Het voorkeursalternatief – met ca. 20 minuten reistijdwinst – is realiseerbaar wanneer het spoor tussen Dülken en Kaldenkirchen wordt verdubbeld en aanvullende maatregelen worden genomen bij Mönchengladbach. Deze maatregelen worden meegenomen in het Bundesverkehrswegenplan. Een belangrijk instrument in Duitsland voor de planning van de infrastructuur in de komende 10 tot 15 jaar. In verband met op termijn aflopende concessies in zowel Nederland als Duitsland zal dit jaar een besluit genomen worden over de voortgang.