eindhoven – heerlen – aachen – köln

De treinverbindingen tussen belangrijke economische centra als Eindhoven – Aachen/Köln en Eindhoven – Düsseldorf laten te wensen over. Op dit moment moeten reizigers op beide trajecten meerdere keren overstappen, waardoor een treinreis tussen deze steden veel tijd kost. EurekaRail zet daarom in op snellere, doorgaande treinverbindingen.

Huidige situatie: reistijd bijna 3 uur met minimaal 3x overstappen

Ook op het traject van Eindhoven naar Köln via Heerlen werkt EurekaRail aan reistijdverkorting en meer reiscomfort. Momenteel betekent dit een reis van zo’n 2 uur en 40 minuten met minimaal 3 keer overstappen.

Gewenste situatie: een snelle doorgaande treinverbinding zonder overstappen

Inzet op korte termijn: een goede treinverbinding met minder reistijd en het verminderen van de overstaps.

Voor deze treinverbinding liggen er drie alternatieven op tafel.

  • Doorgaande Intercity/Regionaal Express Eindhoven – Heerlen – Aachen – Köln. Reistijdwinst ca. 15 minuten.
  • Intercity Eindhoven – Aachen met een overstap in Aachen naar Köln. Reistijdwinst ca. 15 minuten (inclusief 1x overstaptijd).
  • Aan de totstandkoming van de derde mogelijkheid wordt gewerkt: de Drielandentrein, één doorgaande treinverbinding die Liège – Maastricht – Heerlen – Aachen met elkaar zal verbinden.

Noodzakelijke ingrepen

In Nederland

  • Spoorverdubbeling en elektrificatie tussen Heerlen en Landgraaf noodzakelijk. Hiervoor is budget beschikbaar gesteld door de Provincie Limburg, Parkstad Limburg, het Rijk en de EU.
  • Op station Eindhoven is capaciteitsuitbreiding noodzakelijk, zodat dit station meer treinen kan ontvangen.

In Duitsland

  • Infrastructurele aanpassingen aan spoor, perrons en elektrificatie in de regio Herzogenrath-Aachen.

Planning

In verband met diverse lopende concessies is het de verwachting dat deze verbinding rond 2025 op intercity-niveau geoptimaliseerd is zou kunnen zijn. De Drielandentrein kan met ingang van december 2018 starten.