heerlen-landgraaf

het project is in uitvoering : lees meer over de planning en werkzaamheden

Het project is nu in uitvoering. Aannemer Swietelsky voert de spoorverdubbeling in opdracht van ProRail uit. De aannemer is inmiddels gestart met het ontwerp en de verdere voorbereiding van de werkzaamheden. Graag delen we hieronder meer over de planning, werkzaamheden en hoe u gemakkelijk op de hoogte kunt blijven.

Globale planning van de werkzaamheden

De daadwerkelijke uitvoering start na de zomervakantie van 2021. Voor de zomervakantie vinden al enkele voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het verleggen van kabels en leidingen, het verwijderen van bomen en ander groen en het inrichten van de werkterreinen.

Swietelsky voert het werk grotendeels uit tijdens buitendienststellingen: periodes waarin er geen treinen rijden. Die periodes zijn al gepland: de weekenden van

  • 24-27 september 2021;
  • 5-8 oktober 2021;
  •  28-31 januari 2022.

Daarna voert Swietelsky het grootste deel van het werk uit in een negenweekse spoorsluiting van 5 maart tot en met 7 mei 2022.

Wat gaat er gebeuren?

Zoals de naam van het project aanduidt, verdubbelen wij het spoor tussen de stations Heerlen en Landgraaf. Daarvoor passen we ook een aantal spoorviaducten aan. Dat gebeurt aan de Euregioweg, Melchersstraat en Spoorstraat in Landgraaf. We vervangen het viaduct aan de Spoordamstraat in Heerlen. De overweg aan de Glas mij-Weg verdwijnt, evenals station De Kissel. De gemeente Heerlen sluit de Glas mij-Weg via het nieuwe viaduct aan de Spoordamstraat aan op de Mijnspoorweg. Ten slotte passen we de opstelterreinen voor treinen (emplacementen) en perrons van de stations Heerlen en Landgraaf aan.

Wat merkt u van de werkzaamheden?

ProRail treft samen met Swietelsky maatregelen om de hinder, bijvoorbeeld geluid, trillingen, stof of bouwverkeer, zoveel mogelijk te beperken. Ook informeren we omwonenden tijdig. Na de zomervakantie beginnen de werkzaamheden aan de viaducten. Deze vinden plaats buiten de buitendienststellingsweekenden. Aan de Euregioweg en de Melchersstraat leidt dat soms tot kortdurende verkeersomleidingen.

Hoe blijft u op de hoogte?

We houden u als volgt op de hoogte van de werkzaamheden:

  • Op www.prorail.nl/spoorwerk kunt u zien wanneer wij in uw buurt werken.
  • Ook kunt u een automatische e-mail ontvangen wanneer wij bij u in de buurt aan het werk gaan. Via mijnprorail.prorail.nl kunt u zich voor deze e-mailservice aanmelden.
  • Bij grootschalige werkzaamheden en voor buitendienststellingen sturen we u een bewonersbrief naar de direct omwonden (en bedrijven/ondernemers).
  • Swietelsky verspreidt periodiek een digitale nieuwsbrief over het project. Daarin leest u meer over de werkzaamheden, voortgang, geplande (verkeers-)hinder, bijzondere momenten en de mensen achter het werk. Door een e-mail te sturen naar svhl@swietelsky-rail.nl kunt u zich aanmelden voor deze nieuwsbrief.
  • Heeft u als direct omwonende of ondernemer een vraag, melding of klacht over het werk? Neem dan contact op via svhl@swietelsky-rail.nl of tijdens kantooruren via 06–82415308 (tijdens buitendienststellingen 24/7).