eureka

robert van asten, wethouder mobiliteit van den haag: snelle trein boost voor kennisuitwisseling met eindhoven en düsseldorf

Den Haag wil graag aanhaken bij de snellere directe treinverbinding tussen Eindhoven en Düsseldorf. Deze verbinding, een van de ambities voor beter grensoverschrijdend treinverkeer van EurekaRail, komt er in 2025. We vragen wethouder van Asten waarom comfortabele treinverbindingen met onze buurlanden belangrijk zijn voor de stad.

We kennen Den Haag allereerst als bestuurlijk centrum. Van Asten: “als politiek middelpunt moet je goed aangesloten zijn. Op dit moment is het met de trein echt niet te doen naar Düsseldorf, je blijft overstappen. Voor de kortere afstanden ben ik ervan overtuigd dat je met comfortabele treinverbindingen mensen uit het vliegtuig en uit de auto krijgt.” Een andere wens van de stad is om per trein gemakkelijk naar Rotterdam en verder naar Brussel en Parijs te kunnen reizen. “Het ideaal is een reis die je niet van tevoren hoeft te reserveren, zoals nu moet voor de Thalys. Mensen willen op de dag zelf kunnen besluiten wanneer ze de trein nemen, en zo min mogelijk of helemaal niet overstappen.”

Boost voor kennisuitwisseling

Den Haag is bekend van de politiek, maar is daarnaast een Europese hub op het gebied van cybersecurity. De stad huisvest een cluster van techbedrijven in de ‘Security Delta‘. Van Asten: “veel technische opleidingen zijn gevestigd in Eindhoven en daarom zitten we erg te wachten op een goede treinverbinding die de kennisuitwisseling tussen onze steden een boost kan geven. Hetzelfde geldt voor Düsseldorf, een moderne en hoogontwikkelde stad waarmee we graag kennis willen delen. Dat geldt niet alleen voor de security delta, maar is ook belangrijk voor onze Banking en Finance sector.”

Toerisme

Van Asten: “Ik geloof dat de nieuwe verbinding reizigers gaat genereren. Door het gemak te vergroten en de overstappen er zoveel mogelijk uit te halen, zullen meer mensen de trein gaan nemen. En niet alleen zakelijk, er komen ook veel Duitse toeristen naar onze stad en kust. Je ziet ook dat Düsseldorf elk jaar populairder wordt bij Nederlanders. De levendigheid van de stad is een reden dat veel mensen op een stedentrip gaan en daarnaast gebruiken veel Nederlanders het vliegveld van Düsseldorf.”

In een keer uit en thuis

Den Haag is ook bezig om op lokaal niveau het OV te verbeteren om groeiende files en CO2 uitstoot voor te zijn, met het plan OV aan Zee. Van Asten: “we gaan twee metrolijnen bouwen die elkaar kruisen op Den Haag Centraal. Dan wordt het helemaal geweldig makkelijk om met het OV naar het buitenland te reizen. Je komt snel bij het station en stapt daar zo op de internationale trein. In een keer uit en thuis, in plaats van dat je eerst de boemel naar Schiphol moet pakken, een vliegtuig moet nemen, vanaf daar weer vervoer naar je accommodatie moet regelen. De lokale OV-ontwikkelingen versterken zo de grensoverschrijdende ambities.”

Wethouder Van Asten op bezoek in Düsseldorf Foto: Gemeente Den Haag

Meteen aanhaken

Het is een breed gedragen wens om Den Haag goed aan te haken op de snelle verbinding Eindhoven-Düsseldorf. Reizigersorganisatie Rover is zo enthousiast dat ze al samen met de gemeente Den Haag op bezoek zijn geweest in Düsseldorf. Van Asten: “we waren daar ook om te leren van hoe ze in Düsseldorf het lokale OV aanpakken en financieren, voor kennisuitwisseling dus. Naast Rover staan ook alle steden aan de verbinding achter het plan. We zijn in gesprek met Prorail, NS en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om meteen in 2025 goed verbonden te zijn met de verbinding Eindhoven-Dusseldorf.”