eureka

parkstad regio limburg: lobby voor doorgaande intercity

Veertig miljoen euro ontvangt de regio Parkstad van het Rijk in het kader van de zogenoemde regiodeals om onder meer de grensoverschrijdende samenwerking te stimuleren. De eerste twee miljoen zijn al geoormerkt voor een Intercityverbinding tussen de Randstad en Duitsland via Heerlen. “Nu krijgen we de kans om Parkstad te verbinden met Europa.” Een gesprek met twee enthousiaste pleitbezorgers: Peter Bertholet en Charles Claessens.

Meer dan tien jaar geleden al, in 2007, zette het samenwerkingsverband Stadsregio Parkstad Limburg internationale treinverbindingen hoog op de lobbyagenda. “En eindelijk”, zegt directeur Peter Bertholet van de Stadsregio, “plukken we langzaam de vruchten van alle inspanningen. We hebben in onze organisatie het nodige meegemaakt, onszelf regelmatig opnieuw moeten uitvinden, maar betere treinverbindingen hebben altijd de hoogste prioriteit gehad. Bij alle deelnemende gemeenten. Met de internationale trein tussen Maastricht en Aken via Heerlen zetten we een mooie eerste stap. Komend jaar rijdt de directe trein door naar Luik, als het goed is, en zijn ook steden als Brussel, Parijs en Londen makkelijker en sneller bereikbaar voor de 250.000 inwoners van Parkstad. En andersom worden Heerlen, Landgraaf, Kerkrade, Brunssum, Voerendaal, Simpelveld en Beekdaelen weer aantrekkelijk. Infrastructuur is nu eenmaal bepalend voor economische ontwikkeling.”

Intercity

Charles Claessens, wethouder mobiliteit van de stad Heerlen en voorzitter van de commissie Mobiliteit Parkstad, onderschrijft de woorden van Peter Bertholet. “Zeker”, zegt hij, “maar het is inderdaad pas een eerste stap. Euregionaal worden de verbindingen met de Drielandentrein beter in en rond Parkstad, maar nog belangrijker is de connectie met andere stedelijke gebieden. Met Eindhoven, Utrecht en Amsterdam bijvoorbeeld. We moeten nu doorpakken en zorgen dat die Intercity tussen de Randstad en Aken er komt. Via Heerlen, via het sinds kort mooiste station van Nederland. Het is toch van de gekke dat hier Heerlen nu een kopstation is. Een doorgaande Intercity naar Aken opent de deur naar heel Europa. Naar de snelheidslijnen richting Frankfurt, Berlijn en de andere kant op naar Brussel, Parijs en Londen. Het wordt echt de hoogste tijd dat Den Haag de knoop doorhakt. Schrijf dat maar gerust op.”

Verdubbeling

De wethouder doelt op een gewenste investering in de spoorverdubbeling tussen Landgraaf en de Duitse grens. Kosten: 60 miljoen euro. De helft zou voor rekening moeten komen van het Rijk, de andere helft van de Provincie Limburg en andere lokale overheden. “Eigenlijk is dat geld al geoormerkt”, zegt Peter Bertholet. “Als het goed is wordt ook snel gestart met de aanleg van een tweede spoor tussen Heerlen en Landgraaf. Waar wij vooral voor pleiten is het plannen van een Intercity op dat spoor. Daarom hebben wij nu twee miljoen euro beschikbaar gesteld om druk op de ketel te zetten. Er mag niet lang getreuzeld worden, want het duurt jaren voordat de speciale treinen voor het traject gebouwd en geleverd worden. NS moet de dienstregeling aanpassen, een exploitatie opzetten. Dat kost allemaal veel tijd. Daarom is nu het moment om door te pakken.”

Grensoverschrijdend

Voor Parkstad betekent een internationale Intercity de kans om de moeizame en magere jaren definitief te begraven, zo is de overtuiging van Charles Claessens. “Geen twijfel”, klinkt het strijdbaar, “het betekent eindelijk echte grensoverschrijdende samenwerking. Universiteiten en kennisinstituten gaan meer samenwerken, de Intercity legt de verbinding tussen een TU Eindhoven en de technische universiteit Aken en tussen de universiteiten in Maastricht en Luik. Ondernemingen en organisaties kunnen makkelijker aan goedopgeleide mensen komen, studenten gaan makkelijker over de grens studeren. In Parkstad is nog ruimte, zijn er betaalbare woningen. Waarom zou de RWTH Aken in Heerlen niet een faculteit kunnen neerzetten? Toeristisch hebben we veel te bieden. Zo’n trein is goud voor ons.”
Overdrijft de wethouder niet een beetje? Peter Bertholet vindt van niet. “Het is ook psychologisch”, zegt hij. “Met een internationaal treinstation tel je echt mee als regio. Zo simpel is het. Heel lang is gezegd dat er te weinig belangstelling zou zijn om treinverbindingen rendabel te maken in deze regio. Onderzoeken wijzen het tegenovergestelde uit. Er is grote behoefte aan goed openbaar vervoer. Om de Brightlands Campussen te verbinden en te voeden, om de groeiende MedTec-sector bereikbaar te houden. Kijk eens wat hier de laatste jaren gebeurd is. Parkstad leeft.”

Europa

De signalen lijken gunstig voor het pleidooi van de wethouder en de directeur. Steden als Utrecht, Eindhoven, Amsterdam en Aken steunen de plannen voor een Intercity, vastgelegd in een officiële Letter of Intent. Ook staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur maakt zich sterk voor meer internationaal treinvervoer. “Als dat ergens speelt, dan is het hier”, aldus Charles Claessens . “Zuid-Limburg is de poort naar Europa. Je ziet ook aan de andere regiodeals dat Den Haag het begrijpt en maatwerk probeert te leveren. Binnenkort komt de NS-baas Van Boxtel op bezoek. Het besef groeit dat Parkstad op nationaal niveau ook belangrijk is. We gaan nu alle zeilen bijzetten om die Intercity erdoor te krijgen.”

03/02/2019

dhr. D.B.J. Cats

Is het mogelijk een Intercity om het uur te laten rijden tussen Londen en Berlijn Hbf met als tussenstations Liege Guillemins , Eijsden , Maastricht , Meerssen , Valkenburg
Heerlen , Heerlen De Kissel , Landgraaf , Eygelshoven Markt , Herzogenrath , Aken ?

04/19/2019

Jean Spelthan

Ja zeker alles kan: Londen, Calais, Lille, Brussel-Zuid, Liege Guillemins, Maastricht, Heerlen , Aken, Keulen, Düsseldorf, Dortmund, Hannover, Wolfsburg Berlijn.

antwoord