eureka

directe verbinding van start: eerste reizigers weten trein maastricht-aachen te vinden

De trein tussen Maastricht en het Duitse Aachen maakte op zondag 27 januari zijn eerste rit en haalde daarmee de nationale pers, inclusief het NOS-journaal. De redactie van EurekaRail stapte een dag later op en sprak de eerste reizigers. Studenten, gepensioneerden en vakantiegangers weten de trein al te vinden. ‘Fijn zo’n directe verbinding met zoveel comfort.’

Reizigers Alexander en zijn moeder Alla: ‘Gisteren waren we in Monschau (Noordrijn-Westfalen), nu gaan we via Maastricht terug naar Amsterdam.'

Het is net lunchtijd als de RE18 (voor de kenners: het is een Flirt 3C trein) van Arriva stopt in Meerssen, de eerste halte op de directe treinverbinding tussen Maastricht en Aachen. Aan boord een handjevol reizigers onder wie Melchior, masterstudent Financial Economics aan de Universiteit Maastricht en op weg naar Keulen. ‘Ik trein gemiddeld één keer per maand naar Aachen’, zegt hij nadat hij zijn koptelefoon heeft  uitgezet. ‘Daar neem ik de sneltrein naar het vliegveld van Keulen vanwaar ik naar Berlijn vlieg. Om mijn ouders en vrienden op te zoeken. Een hele verbetering deze verbinding. In een uur ben ik in Aachen zonder over te stappen. Eigenlijk best wel lang nog voor 30 kilometer, maar ik vind het geen probleem. De trein is luxe, met stopcontacten voor de laptop bijvoorbeeld. Ik denk dat veel medestudenten uit Duitsland deze trein gaan gebruiken.’

Optie

Melchior zou ook best graag per trein doorreizen naar Berlijn. ‘Ja, maar voor een vliegticket ben ik hooguit een paar tientjes kwijt, de ICE naar Berlijn is veel duurder. En die is langer onderweg. Voorlopig is de combinatie trein/vliegtuig voor mij de beste optie. Mocht het prijsverschil kleiner worden, dan kies ik voor de trein. Veel comfortabeler, niet hangen op een vliegveld en natuurlijk duurzamer.’

De nieuwe treinlijn RE18 Foto: Wouter Roosenboom

Kritisch

De RE18 stopt na Heerlen in Landgraaf, Eygelshoven-Markt en dan zijn we in Duitsland. In Herzogenrath om precies te zijn, horen we in drie talen via de intercom. Hier stapt de 55-jarige Gabriella-Louise in, een doorgewinterde treinreizigster. ‘Ik ben niet zo onder de indruk van de Duitse spoorwegen’, zegt ze. ‘Veel vertragingen, en ik kan het weten want ik reis alleen maar met het openbaar vervoer. Regelmatig naar Limburg: naar Heerlen, in december naar de Kerstmarkt in Valkenburg en soms door naar Maastricht. Ik ben wel eens met mijn schoonzus met de auto geweest, maar dat schiet niet op en je betaalt je nog eens blauw aan de parkeerkosten. Dus kies ik toch voor de trein.’

In de grensoverschrijdende trein Foto: Wouter Roosenboom

Drukker

Via een stop in Aachen-West bereikt de trein na 55 minuten de eindbestemming: Aachen Hauptbahnhof. Om een half uurt later weer aan de terugreis te beginnen met een bescheiden aantal reizigers. ‘Logisch’, merkt een woordvoerster van vervoerder Arriva op. ‘Overdag zijn er natuurlijk weinig forenzen en studenten en bovendien weet nog niet iedereen dat er elk uur een directe trein rijdt.’ Wie de trein wel weet te vinden, is Alexander, geboren in Rusland en wonende in Amsterdam, die reist met zijn moeder Alla uit het Zuid-Russische Rostov. ‘Op vakantie bij mijn zoon’, lacht ze. ‘Gisteren waren we in Monschau (Noordrijn-Westfalen), nu gaan we via Maastricht terug naar Amsterdam. Een paar uur treinen is niets in vergelijking met de afstanden in Rusland. En deze trein is rustig, lekker warm, met goede stoelen en toiletten.’

Student Melchior onderweg naar Aachen Foto: Wouter Roosenboom

Kaartje

Even verderop zit een man te lezen met naast zich een aktetas. Een professor op weg naar de universiteit van Maastricht? ‘Nee hoor’, lacht de Keulenaar. ‘Ik ben gepensioneerd en gek van treinen. Met mijn abonnement kan ik sinds kort doorreizen naar Heerlen. Dat doe ik dus vandaag. Misschien reis ik nog door naar Maastricht hoewel ik dat lastig vind omdat ik daarvoor een ander kaartje moet kopen. Omdat ik geen chipkaart heb, ben ik aangewezen op de automaten. Ik hoor dat je in Nederland alleen nog met de pinpas kunt betalen. Vind ik minder.’ De trein loopt in Heerlen vol met studenten, bijna allemaal met bestemming Maastricht. ‘Ik moet nog door naar Visé (in de provincie Luik)’, zegt één van hen. ‘Ik heb gehoord dat de trein dit jaar gaat doorrijden naar Luik. Het zou mooi zijn als ik kon blijven zitten.’