eureka

proef met grensoverschrijdende ov-kaart: grenzeloos reizen in euregio aachen en zuid-limburg

Eind 2018 rijdt naar verwachting de trein tussen Liège, Maastricht, Heerlen en Aachen. Technisch haalbaar, maar het slagen van grensoverschrijdend treinreizen is ook afhankelijk van een beschikbaar eenvoudig en transparant ticketingsysteem zodat reizigers met één ticket van Aachen via Maastricht naar Liège kunnen treinen. Dat is één van de ambities van EurekaRail. Momenteel doen vervoerders Arriva en het Duitse ASEAG een proef in het openbaar vervoer met een nieuwe OV-kaart voor reizigers in het Limburgs-Duitse grensgebied. Vooralsnog gaat het om een test in de bussen.

Het klinkt eenvoudig: één kaartje dat geldig is op de trein die Liège en Aachen met elkaar gaat verbinden via Maastricht en Heerlen. Met voor iedereen dezelfde tarieven, aan welke kant van de grens je ook woont. Zo simpel is het helaas niet. Elk land hanteert zijn eigen regels, reizigerscategorieën, tarieven en betaalsystemen. Uniformering is lastig. Ook hebben zowel Duitsland, België als Nederland hun eigen spoorsystemen met drie verschillende spanningsnetten en drie verschillende beveiligingssystemen. Dat betekent onder andere extra, kostbare technische aanpassingen in treinen.

Gecompliceerd

Met ticketing echter is de situatie nog gecompliceerder. De drie landen hebben ieder hun eigen systeem. Met een Nederlandse OV-kaart kun je niet in België of Duitsland reizen. De verschillende chips in de kaarten zijn technisch niet op elkaar af te stemmen omdat de systemen van de landen niet verenigbaar zijn. Een situatie die toch oplosbaar moet zijn met de huidige kennis van ICT.

Handen ineen

Daarom sloegen Arriva en ASEAG, concessiehouder van het stad- en streekvervoer rond Aachen, in samenwerking met vervoersautoriteit Aachener Verkehrsverbund (AVV) en de Nederlandse en Duitse OV-kaart ontwikkelaars TLS en VDV ETS de handen ineen. Met hulp van de Provincie Limburg en een Europese subsidie is een proef opgezet. Na bijna een jaar lang sleutelen is er nu een zogenoemd ‘tokenbased’ ticketingsysteem. Dit is een applicatie die toegevoegd kan worden aan de verschillende bestaande nationale systemen. Via een persoonlijk account kan dan op de kaart in beide landen gereisd worden. Betaling gebeurt achteraf via de ‘thuisvervoerder’ waar het persoonlijk account is aangemaakt. In de backoffice (de technische en administratieve afdelingen aan beide kanten van de grens) worden de transacties automatisch verwerkt, inclusief correcte verdeling van de inkomsten aan de betrokken vervoerders op de trajecten.

Gemakkelijk

De proef komt tegemoet aan een breed gedeelde wens van het publiek: gemakkelijk reizen, geen gedoe met meerdere kaartjes. Vooral in het grensgebied is de vraag naar een gemakkelijke en comfortabele reisoplossing groot. Zo zijn er duizenden Duitse studenten die studeren in Zuid-Limburg. Die nemen nu massaal de auto, omdat er geen OV-product voor studenten is waarmee ze naar en in Nederland mogen reizen en omdat ze met de auto gewoonweg sneller ter plekke zijn. Werknemers die de grens over willen, zijn eveneens gebaat bij frequent, hoogwaardig en eenvoudig te gebruiken openbaar vervoer.

Praktijkproef

De grensoverschrijdende OV-kaart is eerst getest in een testomgeving en wordt nu in de bus getest. Afgelopen december startte de proef met deze grensoverschrijdende OV-kaart, die voorlopig alleen gebruikt kan worden in het Duits-Nederlandse grensgebied. Na afloop van de testperiode eind maart 2018 wordt de proef geëvalueerd. Dan analyseren de betrokken partijen de ervaringen van de proefpersonen en controleren uiteraard ook of de facturering en administratie kloppen. Daarna kan gekeken worden of deze oplossing ook geschikt is voor ander openbaar vervoer, zoals de trein. Er zijn ook andere initiatieven om met één kaartje tussen landen onderling te kunnen reizen.

Meer weten over deze proef? Kijk dan op de sites van de European Travellers Club, AVV of Arriva.

02/06/2018

Miep Wijts

bij welke instantie moet ik zijn om het inlichtingen bord in de wachtruimte bij de entree van het AZM, opnieuw aan te sluiten? Het is toch van de gekke, dat je eerst naar buiten moet om te kijken hoe laat de bus komt en dat in weer en wind, want dat is echt een tochtgat.
Vroeger hing dat er wel.

02/15/2018

Jenny Kamstra

Beste mevrouw Wijts, het AZM liet ons weten dat er bij hun hoofdingang op korte termijn dynamische informatie verstrekt zal worden over de diverse bussen die de halte bij het ziekenhuis aandoen. U hoeft dus straks niet meer naar buiten om te zien hoe laat de bus komt.

02/15/2018

Jenny Kamstra

Beste mevrouw Wijts, de borden blijken van het AZM zelf te zijn en ook door hen te worden aangepast. Zodra we horen of en wanneer de borden weer aangesloten worden geven wij dit aan u door.

02/07/2018

Jenny Kamstra

Beste mevrouw Wijts, we gaan voor u na wie deze borden in het AZM aanpast en komen er zo snel mogelijk bij u op terug.

antwoord