eureka

informatiecentrum vanaf 1 juli

Vanaf 1 juli kunt u met vragen ook terecht in ons informatiecentrum aan de Hoofdstraat 5 in Landgraaf. Bel vooraf wel eerst even met onze omgevingsmanager Lars Vervoort, telefoonnummer: 06-13724976. Er is namelijk niet altijd iemand aanwezig en we zouden het vervelend vinden als u voor een gesloten deur staat.

5 June 2020 | 09:18

Bert

Hallo,

Komt de trein vanaf Aken (RE18) in de toekomst elk half uur?

antwoord
2 October 2017 | 23:18

R Jansen

hoi.Vanaf wanneer beginnen de echte werkzaamheden?en ziet u de verbinding Aken-Verviers-Luik als concurrent voor t project IC Aken-Luik?mvg

9 October 2017 | 12:50

Katja Huijsmans |

Dank voor uw vraag, we komen er z.s.m. op terug!

17 October 2017 | 10:55

Katja Huijsmans |

Best heer Jansen,

Hartelijk dank voor uw vraag over en interesse in ons project. Zoals het er nu naar uitziet starten de werkzaamheden in 2020. Over uw tweede vraag: de beide trajecten concurreren niet met elkaar. De ICE (Brussel-Frankfurt) en de Thalys (Parijs-Essen) zijn hogesnelheidsverbindingen gericht op de lange afstand die ook het (HSL) traject Luik-Aken bedienen. Dit gebeurt in een wisselende frequentie verspreid over de dag. De reistijd tussen Luik en Aken bedraagt tweeentwintig minuten.

De Drielandentrein betreft een verbetering van de bestaande verbindingen op het traject Luik-Maastricht-Heerlen-Aken. Een ander traject dus. Hiermee beogen we een directe, frequente en comfortabele verbinding die de steden in de Euregio verbindt. En ook in Aken en Luik toegang biedt tot de eerder genoemde hogesnelheidverbindingen. De totale reistijd van Luik naar Aken via Maastricht en Heerlen bedraagt ruim anderhalf uur en is daarmee geen concurrent voor de hogesnelheidsverbindingen.

Heeft u naar aanleiding van dit antwoord nog vragen? U kunt mij ook bellen of e-mailen.

antwoord