eureka

ruimtelijk economische analyse: betere treinverbindingen, meer kansen

De verdere ontwikkeling van de grensregio’s Maas-Rijn en Venlo-Roermond-Mönchengladbach is onder meer afhankelijk van het openbaar vervoer. Dat blijkt uit een kansenanalyse die we recentelijk uitvoerden. “Er liggen veel kansen. Met betere treinverbindingen worden werknemers en studenten mobieler en krijgt het toerisme een duwtje.”

Verstedelijking in de driehoek Randstad, Vlaamse ruit en Nordrhein Westfalen

Op papier hebben de grensregio’s Venlo-Roermond-Mönchengladbach en Maas-Rijn veel economische potentie. Perfect centraal gelegen tussen een aantal grote steden, het dichtbevolkte Nordrhein-Westfalen als achterland en direct verbonden met de zeehavens. Er zijn veel kansen voor verdere economische groei.

Maar de vraag is hoe die kansen beter benut kunnen worden. Er dreigt in sommige sectoren bijvoorbeeld krapte op de arbeidsmarkt en dat zet een rem op de investeringen. Terwijl die arbeid aan de andere kant van de grens wel voor handen kan zijn. Om vraag en aanbod bij elkaar te brengen is gerichte grensoverschrijdende samenwerking nodig in combinatie met betere en eenvoudigere mobiliteitsoplossingen. Zodat werknemers de werkplekken ook goed kunnen bereiken. Eenvoudiger en ‘grenzeloos’ reizen draagt bij aan het benutten van de kansen.

Studie

“Dat hebben wij ook vastgesteld in onze studie”, zegt senior EurekaRail-onderzoeker Jos Kalfsbeek en nauw betrokken bij de analyse, ‘Opportunity’s cross-border public transport’ gedoopt. “Om een simpel voorbeeld te noemen: de regio Greenport Venlo heeft een behoefte aan seizoenskrachten in de land- en tuinbouw. Net over de Duitse grens zijn genoeg mensen die graag enkele maanden hier komen werken. Ze hebben echter geen auto en er zijn geen adequate verbindingen met het openbaar vervoer. En dus komen ze niet.”

Een ander voorbeeld. “Er staan vaak files vanuit Duitsland richting de Designer Outlet in Roermond. De trein of bus is voor die mensen geen goed alternatief. Dat kan de verdere ontwikkeling belemmeren. Met gerichte maatregelen zoals combinatietickets voor internationale klanten, vervoer op maat, etcetera help je de verdere groei van het Outlet Center en daarmee Roermond.” Het benutten van dit soort grensoverschrijdende sociale en economische kansen vergroot de vraag naar mobiliteit. Jos Kalfsbeek: “Het is belangrijk deze kansen goed in beeld te hebben voor een goede besluitvorming over te nemen maatregelen. Met ‘traditionele’ methoden komen deze kansen niet of nauwelijks aan de oppervlakte.”

Afremmen

Goede mobiliteitsoplossingen dragen ook bij aan het benutten van economische kansen. Jos Kalfsbeek: “Wij denken dat economische groei afgeremd wordt door een gebrek aan goede grensoverschrijdende mobiliteitsoplossingen. Neem nu de Universiteiten van Luik, Aken en Maastricht in een straal van pakweg 25 kilometer. Die trekken al studenten uit de grensregio maar dat zouden er veel meer kunnen zijn als er betere grensoverschrijdende ov-verbindingen zijn en reizen eenvoudiger is. We hebben voor deze studie veel interviews gehouden en dit soort signalen opgepikt. Natuurlijk zijn er ook cultuurverschillen, administratieve hobbels en complicaties met pensioenen en belastingen, maar in het streven naar een sterke grensregio is grensoverschrijdend openbaar vervoer absoluut een factor.”

Potentieel

Het gaat om een verkennende studie, waarvan op basis van gesprekken en bestaande data vastgesteld is dat er potentieel veel kansen liggen die onder meer niet benut worden bij de afwezigheid van goed grensoverschrijdend openbaar vervoer. “Dat, en de ingewikkeldheid. Reizen van Maastricht naar Aken of Luik is veel minder eenvoudig dan een binnenlandse reis. De prijzen zijn vaak diffuus, de ticketing is onduidelijk. Daar houden consumenten niet van en dus nemen ze de auto. Of ze gaan niet de grens over. Het gaat dus om de technische verbindingen maar ook om het gemak. Een vliegticket koop je heel eenvoudig via internet, voor een internationaal treinkaartje moet je naar twee loketten.”

Agenda’s

In de analyse worden de potentiële kansen voor de grensregio’s op lokaal, bovenregionaal en internationaal niveau beschreven. Lukt het de regio’s Maas-Rijn en Venlo-Roermond-Mönchengladbach daadwerkelijk samen te werken, dan betekent dat meer arbeidsmobiliteit, meer toerisme en een bredere armslag voor de inwoners zelf. En dus meer economische groei. “Ja, en er wordt op verschillende fronten hard gewerkt aan het opruimen van barrières”, zegt Jos Kalfsbeek. “Daarbij zou het goed zijn als de agenda’s meer aan elkaar gekoppeld worden. Sociale, economische én vervoersaspecten hangen nauw samen. In pilots zou je hier mee moeten oefenen. Nogmaals, er lijken veel kansen te liggen. Daar moeten we op doorpakken. We kunnen ze benutten door de infrastructuur op orde te brengen én het reizen simpeler te maken.”

Wilt u meer weten over de uitkomsten van het onderzoek? Laat dan hieronder uw reactie achter.

 

 

Station Luik